Csak a szépre...

Etetnek nap, mint nap. Kajával, szóban, képben. Kell valami emészthetőbb... Talán ez.

HTML

Ha jót akarsz...

Fagy-i

2010.12.05. 21:54 | L'c | Szólj hozzá!

 

 

Ha már zimankó, kezdjük ezzel.

Kitartóan bringával hidalom át a távolságot a kecó és a munkahelyem közt, talán hogy új tartalommal töltsem meg a teminátor (élő szövet a fém vázon) fogalmát. Nem-nem, szó sincs semmiféle vasember lelkületről, csupán elegem van a BélKárVég nyújtotta élményvilágból, és szerintem a lustaság is sokat nyom a latban. Arra ugyanis nem érzek elég erőt magamban, hogy csipa reggel üszkösre fagyva 10-20 jómunkásemberrel várjam a hős sárga úthengert, majd a test-test elleni kűzdelmet gyakoroljam cca. fél órát.

Itt szúrnám be: Figyeltétek már, hogy hajnalban míly nagy számban reprezentált a nyugdíjas réteg? Falkában vonulnak, nyomulnak és prüszkölnek minden apróságért. Egyszer, párommal beszélgetve azon morfondíroztam, hogy vajon mi a pihét keresnek ezek ilyen mogorva reggel a tömegközlekedésben?

-Kalandot! - Adott triviális magyarázatot.

Szóval a bringa és a hideg. Nyáron,ugye nincs semmi különös benne, hisz szerencsére egyre többen kapnak rá az ízére. Az, hogy mifélék, megér majd egy külön posztot. Szóval sokan vagyunk. De ahogy zordul az idő, sokan szögre akasztják a szamarat. És ez nem is baj, fő a biztonság. Ez persze a bringásfutárokra nem vonatkozik, de hát ők még atomtámadás alatt is kézbesítenek. Vigyázni rájuk!!! Szerintem mind UFO...

Most, hogy már alacsonyan röpködnek a mínuszok egyre nagyobb figyelmet kap a bringás. A minap jöttem át a Szabadság hídon (a kedvencem) és megálltam egy percre lesni, hogyan araszol a nap Csepel felett egyre magasabbra. Békés, mosolygós pillanat. Finom zene a fülben, napfelkelte, széles mellkas. Mi köll még? Ahogy állok ott és töltöm a lelkem megérintik a vállam. Füles ki, lám ki az. A srác, (20 ha volt) már nem volt szomjas. Görbe éjszaka után lehetett. A kezében akkora fagyival, mint egy trombita. Asszongya:

- Mit csinálsz ninja? (a csuklya vihette félre) -B-b befagy a segged öccsém! - Majd miután ráfókuszált a napfelkeltére:

- Igaz, nincs is annyira hideg, csak a fagyi beszél belőlem.

Szép reggel volt.

Vigyázzatok magatokra

Címkék: híd szabadság tél mosoly bringa hideg fagyi napfelkelte zimankó

A bejegyzés trackback címe:

https://jacsita.blog.hu/api/trackback/id/tr172495532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása